Reviews

Hulp bij verkoop

mei 7, 2024

In 1999 hebben we een huis gekocht in Frankrijk, in Villeret, regio de Aube (recent de Grand-Est). De nodige dingen moesten natuurlijk besproken worden. Destijds verliep dat soepel en was er niet zoveel poespas. In september 2023 besloten we het huis te gaan verkopen. Een makelaar ingeschakeld. Er moesten allerlei onderzoeken gedaan worden. Onder meer een technisch onderzoek. Eind februari was het zover. Een akkoord met een koper. Een notaris kwam eraan te pas om de verkoopakte plus toebehoren in orde te maken. Het was een ingewikkeld verhaal met heel veel pagina’s, voor ons niet te doen, zeker niet in het Frans. Gelukkig was er de heer van Lammeren. Hij weet er alles van en heeft er veel ervaring mee. En zo werd er veel duidelijk voor ons. Als het nodig was sprak hij de makelaar en de notaris aan, tot hun grote schrik. Eind april was de overdracht en konden wij het hoofdstuk afsluiten.

Wij danken Wim van Lammeren voor zijn uitstekende begeleiding en ondersteuning!

Delden, 7 mei 2024

A. en P. K.

Anonymous

Problemen met Franse makelaar en notaris

maart 8, 2024

France Residence heeft ons geweldig geholpen met notaris – en makelaarsproblemen die ontstonden tijdens en na de koop van ons huis in Frankrijk. Als we het over mochten doen, dan hadden we vanaf het begin France Residence ingeschakeld wat ons een hoop frustratie, tijd en geld hadden bespaard. Helaas zijn wij erachter gekomen dat je zonder kennis van de Franse wetgeving en gedegen kennis van de Franse taal tegen problemen aan kunt lopen bij de verwezenlijking van je droom.

J.S. te Amsterdam

Anonymous

Hulp bij slecht presterend Frans notariaat

januari 31, 2024

Wim van Lammeren heeft mij fantastisch geholpen. Na het overlijden van mijn man moest ons huis in Frankrijk op naam van mij en mijn twee kinderen komen.

Een hoop rompslomp waar wij geen weet van hadden. Het maken en nakomen van afspraken met een notaris in Frankrijk is wel van een heel andere orde dan dat wij hier gewend zijn.

De ervaring en vasthoudendheid van Wim van Lammeren heeft ervoor gezorgd dat het nu goed geregeld is.

31 januari 2024

M.J. Oirschot

Anonymous

Hulp bij weerbarstige notaris

november 17, 2023

Hartelijk dank voor de goede wensen en adviezen. We prijzen ons gelukkig dat we met uw bedrijf per toeval (internet) in aanraking zijn gekomen. Wij wensen u en uw vrouw heel veel succes met uw activiteiten.

R.S. Amsterdam

Anonymous

winstbelasting

augustus 26, 2023

Inmiddels zeventien jaar geleden hebben wij bouwgrond gekocht in de Franse Alpen hierop heb ik zelf met kennissen een houten Chalet (wat uit Estland kwam) gebouwd. Dat dit een uitdaging was met minimale kennis van de Franse taal is moge duidelijk zijn.

Ondanks natuurlijk enkele obstakels is het bouwen en alles wat er bijhoort goed verlopen.

Twee jaar geleden hadden we om verschillende redenen besloten om het huis te verkopen en wat we daarmee hebben meegemaakt zullen we niet gauw vergeten.

Het begon met een Nederlandse makelaar, die in verschillende departementen een Franse makelaar aanstuurt omdat die de lokale markt kent. Eerst moest er een energielabel komen á 500 euro en omdat het huis van hout was die een hoog isolatiewaarde heeft kregen toch een score van G een na slechtste energie score.

Na enkele biedingen kregen we een aanbod van een koper die de vraagprijs wilde betalen. Dat was natuurlijk mooi maar de makelaar vertelde al dat ik me niet moest rijk rekenen! Er moest namelijk winstbelasting betaald worden. Het verschil tussen aan- en verkoopprijs daar ging de belasting over.

Gelukkig had ik al die jaren de rekeningen en facturen bewaard en deze naar de notaris gestuurd. De kopers hadden na twee maanden nog steeds niets gehoord van de notaris, zij hadden inmiddels een ander huis gezien en haakten af. Niet veel later was er een andere koper omdat de notaris alle papieren had heb ik maar bij hem gehouden.

Dit pakte niet goed uit want hij was alle stukken kwijt, nadat de nieuwe kopers weer dreigde af te haken kwamen de papieren boven water en was de verkoop een feit.

Nu moest de notaris alleen nog de eindafrekening met ons maken, toen we die kregen sloegen we steil achterover. De belasting (Plus-value) was vele malen hoger dan de winst die we erop maakten. In eerste instantie hebben we zelf contact opgenomen met de notaris en maakten we bezwaar tegen het feit dat we sociale premies als onderdeel van de belasting moesten betalen maar je kunt maar in een land dit doen. Er is toen een klein bedrag geschrapt maar naar ons inzien was de belasting nog veel te hoog. Dan kom je in trajecten die best ingewikkeld zijn en hebben we De heer van Lammeren ingeschakeld. Hij nam contact met de notaris op om de gegevens te verkrijgen die nodig waren.

Heel veel regels wisten wij niet zoals: je moest officiële facturen hebben van aannemers en geen rekeningen van een bouwmarkt. Ook rekeningen van wat wij in Nederland kochten telden niet mee en al helemaal niet de uren die ik met een bevriende aannemer maakte werden niet meegeteld. Ook bankafschriften telden niet.

De Notaris werkte ook niet mee want de doos met facturen kwam was na anderhalf jaar. De heer van Lammeren heeft ons prima bijgestaan ook zijn vrouw die nog een vertaling gedaan heeft van het koopcontract van het chalet. Nadat we bij de notaris niet verder kwamen hebben we nog een klein jaar gegevens met de belastingdienst moeten invullen via de heer van Lammeren om te kijken of er toch nog mogelijkheden waren voor teruggave. Deze correspondentie verliep best goed alleen de belastingdienst moet zich ook aan de regels houden en uiteindelijk hebben we het daarbij moeten laten.

De pech zat hem toch dat we een notaris hadden die een eigen interpretatie had en dat heeft de belastingdienst overgenomen. Ook de factuur van de makelaar was een tegenvaller zo’n 14.000 euro.

Resumerend is toch dat we de heer van Lammeren eerder hadden moeten inschakelen ook wat betreft de makelaar had hij kunnen bemiddelen maar ja zoals het vaak gaat “ als je alles van te voren weet”.

T. van K.

Vlijmen

Anonymous

Heeft u vragen over de begeleiding van France Residence?

Wij beantwoorden uw vragen op werkdagen binnen 24 uur.

Of bel direct +31 614902162