Reviews

Hulp bij weerbarstige notaris

Rated 0,0 out of 5
november 17, 2023

Hartelijk dank voor de goede wensen en adviezen. We prijzen ons gelukkig dat we met uw bedrijf per toeval (internet) in aanraking zijn gekomen. Wij wensen u en uw vrouw heel veel succes met uw activiteiten.

R.S. Amsterdam

Anonymous

winstbelasting

Rated 0,0 out of 5
augustus 26, 2023

Inmiddels zeventien jaar geleden hebben wij bouwgrond gekocht in de Franse Alpen hierop heb ik zelf met kennissen een houten Chalet (wat uit Estland kwam) gebouwd. Dat dit een uitdaging was met minimale kennis van de Franse taal is moge duidelijk zijn.

Ondanks natuurlijk enkele obstakels is het bouwen en alles wat er bijhoort goed verlopen.

Twee jaar geleden hadden we om verschillende redenen besloten om het huis te verkopen en wat we daarmee hebben meegemaakt zullen we niet gauw vergeten.

Het begon met een Nederlandse makelaar, die in verschillende departementen een Franse makelaar aanstuurt omdat die de lokale markt kent. Eerst moest er een energielabel komen á 500 euro en omdat het huis van hout was die een hoog isolatiewaarde heeft kregen toch een score van G een na slechtste energie score.

Na enkele biedingen kregen we een aanbod van een koper die de vraagprijs wilde betalen. Dat was natuurlijk mooi maar de makelaar vertelde al dat ik me niet moest rijk rekenen! Er moest namelijk winstbelasting betaald worden. Het verschil tussen aan- en verkoopprijs daar ging de belasting over.

Gelukkig had ik al die jaren de rekeningen en facturen bewaard en deze naar de notaris gestuurd. De kopers hadden na twee maanden nog steeds niets gehoord van de notaris, zij hadden inmiddels een ander huis gezien en haakten af. Niet veel later was er een andere koper omdat de notaris alle papieren had heb ik maar bij hem gehouden.

Dit pakte niet goed uit want hij was alle stukken kwijt, nadat de nieuwe kopers weer dreigde af te haken kwamen de papieren boven water en was de verkoop een feit.

Nu moest de notaris alleen nog de eindafrekening met ons maken, toen we die kregen sloegen we steil achterover. De belasting (Plus-value) was vele malen hoger dan de winst die we erop maakten. In eerste instantie hebben we zelf contact opgenomen met de notaris en maakten we bezwaar tegen het feit dat we sociale premies als onderdeel van de belasting moesten betalen maar je kunt maar in een land dit doen. Er is toen een klein bedrag geschrapt maar naar ons inzien was de belasting nog veel te hoog. Dan kom je in trajecten die best ingewikkeld zijn en hebben we De heer van Lammeren ingeschakeld. Hij nam contact met de notaris op om de gegevens te verkrijgen die nodig waren.

Heel veel regels wisten wij niet zoals: je moest officiële facturen hebben van aannemers en geen rekeningen van een bouwmarkt. Ook rekeningen van wat wij in Nederland kochten telden niet mee en al helemaal niet de uren die ik met een bevriende aannemer maakte werden niet meegeteld. Ook bankafschriften telden niet.

De Notaris werkte ook niet mee want de doos met facturen kwam was na anderhalf jaar. De heer van Lammeren heeft ons prima bijgestaan ook zijn vrouw die nog een vertaling gedaan heeft van het koopcontract van het chalet. Nadat we bij de notaris niet verder kwamen hebben we nog een klein jaar gegevens met de belastingdienst moeten invullen via de heer van Lammeren om te kijken of er toch nog mogelijkheden waren voor teruggave. Deze correspondentie verliep best goed alleen de belastingdienst moet zich ook aan de regels houden en uiteindelijk hebben we het daarbij moeten laten.

De pech zat hem toch dat we een notaris hadden die een eigen interpretatie had en dat heeft de belastingdienst overgenomen. Ook de factuur van de makelaar was een tegenvaller zo’n 14.000 euro.

Resumerend is toch dat we de heer van Lammeren eerder hadden moeten inschakelen ook wat betreft de makelaar had hij kunnen bemiddelen maar ja zoals het vaak gaat “ als je alles van te voren weet”.

T. van K.

Vlijmen

Anonymous

Zuid-Frankrijk Maart 2023

Rated 0,0 out of 5
maart 20, 2023

“Bij de verkoop van het door ons (familieleden) geërfd huis in Zuid-Frankrijk heeft meneer van Lammeren ons goed en deskundig geholpen.

Wij menen dat zonder zijn hulp de financiële en juridische afhandeling, na bijna 2 jaar wachten op enig initiatief van de Franse notaris, nu nog steeds niet afgerond zou zijn.

Het verkoopproces wat eerst binnen de familieleden gebeurde haperde en is na het inschakelen van Wim van Lammeren deskundig en integer overgenomen. En uiteindelijk succesvol beëindigd.

Alle contacten met het Franse notariskantoor liepen via hem. Na elk contact, wat verliep via de mail ofwel telefonisch, werden wij direct op de hoogte gebracht. En onze inbreng werd deskundig verwoord naar de Franse notaris. Hij weet precies de juiste taal te hanteren en de kortste weg te vinden als procedures in Frankrijk niet lopen zoals het hoort.

Ons advies: schakel bij de verkoop van een Frans huis direct France-Résidence in!”

B. O. te Schoonebeek

Anonymous

Verkoop woning Haute Marne

Rated 0,0 out of 5
december 6, 2022

Verkoop woning.

Wim heeft ons begeleid bij de verkoop van ons huis Frankrijk, die zeer moeizaam en traag verliep door ernstige onachtzaamheid van de notaris. Wim heeft ons heel deskundig en met veel vasthoudendheid door het proces geleid en ons ook heel goed geholpen met andere zaken, zoals het opzeggen van abonnementen. Ook heel prettig dat zijn vrouw de nodige stukken beëdigd heeft vertaald, en heel snel. Zonder hem was het niet gelukt met de verkoop, we zouden Wim zeker aanbevelen (vijf sterren).

G.H. 6 december 2022

Anonymous

Verkoop woning Auvergne nov. 2022

Rated 0,0 out of 5
november 1, 2022

Review over de begeleiding van de verkoop van onze boerderij in Frankrijk door de heer Wim van Lammeren en zijn vrouw.

Wij zijn het afgelopen jaar door Wim van Lammeren en zijn vrouw begeleid bij de verkoop van onze boerderij in Frankrijk.

Het was een ingewikkeld proces, er moest veel geregeld worden en veel worden vertaald.

Alle inspanningen hebben geleid tot de verkoop en zonder deze begeleiding was dit niet haalbaar geweest.

Naast dat Wim buitengewoon deskundig is op het gebied van kopen en verkopen van een huis in Frankrijk. Beschikt hij ook over de ervaring en inhoudelijke deskundigheid ten aanzien van de wet- en regelgeving. Omdat hij ook een huis heeft in Frankrijk weet hij ook als geen ander hoe er omgegaan moet worden met de Franse cultuur. Dat laatste is met name in de eindfase, afstemming met b.v. de notaris heel belangrijk gebleken.

Wim heeft naast genoemde expertise ook het geluk dat zijn vrouw, een beëdigend Franse tolk is. Zij kan de documenten vertalen en lezen, waardoor voor ons als leken, het verkoopproces inhoudelijk begrijpelijk werd.

Ik heb naast hun deskundige manier van begeleiden ook ervaring met ze opgedaan op het persoonlijke vlak. Het zijn hele innemende, betrouwbare en aardige mensen om mee samen te werken.

Wim, is een man die doet wat hij belooft te doen en dat is heel fijn, je kunt erop vertrouwen.

Ik kan niet anders dan ze van harte aanbevelen, hier zult u geen spijt van krijgen!

1 november 2022

J.M. van Ee

Anonymous

Heeft u vragen over de begeleiding van France Residence?

Wij beantwoorden uw vragen op werkdagen binnen 24 uur.

Of bel direct +31 614902162