Over ons. Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

We stellen ons graag aan u voor. Als juridisch mixed echtpaar met Nederlandse/Franse nationaliteit wonen wij al 25 jaar in Frankrijk. Een deel van het jaar wonen we in Nederland, een deel van het jaar in Frankrijk. We hebben inmiddels als privé personen maar ook op professionele basis de nodige ervaring opgedaan. Wij helpen graag bij uw  koop of verkoop van uw onroerend goed. Zoals appartementen, percelen en villa’s. Ook verzorgen we voor u contacten met architecten, aannemers in geval van  nieuwbouw. Maar ook als u hulp wil hebben bij contacten met de gemeente, de notaris, de energiemaatschappij of welke instantie dan ook.

Onafhankelijk bureau

Belangrijk om te weten. We hebben geen enkele binding of afspraak met welke makelaar in Frankrijk of Nederland en zijn dus volstrekt onafhankelijk en objectief.

Ons is wel gebleken wat er allemaal mis kan gaan als men niet tijdig informatie inwint of zich adequaat laat vertegenwoordigen. Koop/verkoop is een bijzondere activiteit die mensen niet vaak doen in hun leven. Als men echter in Frankrijk zaken op dit gebied wil doen,  komen er veel meer aspecten aan de orde zoals taal, wet- en regelgeving en gewoonterecht. Veel ellende en schade kan voorkomen worden door tijdig deskundige hulp in te schakelen.

Kennismaking

Graag zijn wij u van dienst. Wij kunnen in een vrijblijvend gesprek nader kennismaken. Wij kunnen u dan aangeven wat wij voor u kunnen betekenen.  Mede afhankelijk van de wensen die u heeft of de situatie waarin u zich bevindt. Wij hebben ook contacten met verschillende notarissen en advocaten in Frankrijk, die zo nodig diensten kunnen verlenen.

Zorgvuldigheid in alle aspecten van onze dienstverlening staat hoog in ons vaandel. Wij zijn pas tevreden indien u als cliënt blij bent met ons.

Duidelijkheid vooraf is van essentieel belang voor u, maar ook voor ons. Daarom zenden wij u, als u van onze diensten gebruik wilt maken vooraf  een concept overeenkomst van dienstverlening toe.

Zie ook: https://france-residence.nl/mogelijke-hulp-onze-tarieven/

Wim van Lammeren is jurist en heeft ruime ervaring in  Bemiddeling bij contracten aankoop en verkoop, huur/verhuur, bestemmingsplanwijziging en aanbesteding bouw, zowel in Nederland als in Frankrijk.

Marie Lise van Lammeren-Bernard is beëdigd vertaalster Frans Nederlands en Nederlands Frans(specialismen: algemeen, bouw, juridisch zoals overeenkomsten, statuten en notariële akten en andere formele documenten). Zij  heeft een eigen vertaalbureau sinds 1987. Als vertaalster heeft zij vele koopcontracten, formele documenten  en notariële akten vertaald. Als tolk heeft zij uitgebreide ervaring met het tolken voor o.a. Justitie, gemeenten, het Europees Parlement, Rechtbanken etc.

Heeft u vragen over de begeleiding van France Residence?

Wij beantwoorden uw vragen op werkdagen binnen 24 uur.

Of bel direct +31 614902162