Aankoopbegeleiding huis in Frankrijk.

Huis kopen in Frankrijk.  Hoe doe je dat? 

Wie kent niet iemand die een huis in Frankrijk wil kopen. Hetzij als tweede huis, hetzij omdat men definitief naar Frankrijk wil vertrekken. Om daar te wonen en te werken of met pensioen te gaan. Veel Nederlanders gaan graag  naar Frankrijk op vakantie.

Duizenden Nederlanders hebben een huis gekocht en hebben de nodige ervaringen opgedaan.  Uit hun verhalen blijkt steeds weer dat het kopen van een huis in Frankrijk heel anders gaat dan in Nederland. Een aantal van hen heeft met schade en schande geleerd dat er toch nog sprake was van onaangename verrassingen. Verrassingen die vaak geld kosten of als gevolg hebben dat men winder woongenot heeft dan verwacht.

Om goed voorbereid te zijn bij het zelf kopen van een huis  adviseren wij u stapsgewijze te werk te gaan en deze stappen te blijven volgen, ook al wordt u ongeduldig omdat u een droomhuis heeft gevonden op “een gouden locatie”.  Elders op onze site vindt u stap voor stap de weg die u idealiter zou moeten volgen om tot een succesvolle koop over te gaan.

De allereerste stap is:

De keuze van de locatie bij het kopen van een huis in Frankrijk.

Waar wil ik mij vestigen, in welke streek of stad?Frankrijk biedt een scala aan mogelijkheden wat betreft landschap en klimaat met grote verschillen per regio. Ook de inwoners en hun gebruiken verschillen soms sterk.

Daarna rijst de vraag huren we eerst een woning of gaan we direct zoeken om te kopen.  Zie voor een uitgebreide handleiding :

https://france-residence.nl/orientatie/

en https://france-residence.nl/aankoop/

Heeft u uw ideale regio of plaats gevonden dan kunt u op zoek naar een

mooi huis. Elders op de site vindt u een handleiding hoe u stap voor stap op efficiënte wijze het koopproces kan starten.

Tips bij aankoop (tweede)huis Frankrijk.

Emigreren.

Wie alleen een tweede huis in Frankrijk wil kopen en niet wil emigreren  kan onderstaande tekst overslaan.Wil   men definitief in Frankrijk gaan leven  dan zijn  er uiteraard veel  zaken, die zorgvuldig uitgezocht moeten worden. Hele feitelijke zaken zoals wonen en werken in Frankrijk, hoe moet ik de auto invoeren in Frankrijk en welke Franse school kies ik voor de kinderen zijn van groot belang.   Vergeet ook niet  de fiscale vraagstukken, afsluiten ziektekostenverzekering in Frankrijk,  pensionering etc. Maar ook wat meer abstracte zaken die minder urgent lijken. Zoals de vraag hoe leer ik de Franse taal zo snel mogelijk en hoe leer ik de Franse cultuur en levensgewoonten kennen.

Af en toe bij de bakker en slager staan, die je niet begrijpen is overkomelijk. Maar het wordt irritant als je dat iedere dag overkomt.  Buren zijn vaak aardig en begripvol maar als u geen Frans spreekt zal communiceren een probleem blijven.

Emigratie vraagt een degelijke voorbereiding en de kans dat men zaken over het hoofd ziet of verkeerd inschat,  wordt daardoor kleiner.