Wat kost een huis in Frankrijk. Huizenprijzen Frankrijk

Wat betaalt u gemiddeld per m2 woonoppervlakte  per regio in Frankrijk ? Wat is uw Franse woning waard?

Is de vraagprijs van het door geselecteerde object redelijk of is deze veel te hoog?  Ieder huis heeft  zijn eigen prijs. Of een belangrijke vraag: wat is mijn Franse woning waard? Hoeveel moet de vraagprijs zijn?

Het gaat slechts om gemiddelden met de nodige afwijkingen per huis,  afhankelijk van verschillende factoren van uiteenlopende aard. Maar  kunt wel controleren of de waarde  van een huis in de buurt komt van de gemiddelde verkoopprijs in een bepaalde regio of stad.

Onderzoek op internet

U kunt op internet eenvoudig zelf op onderzoek uitgaan. Het maakt nogal uit of u een appartement of huis in Parijs of voorsteden koopt (gemiddeld € 8200 per m2 netto woonoppervlakte) op het platteland of aan de Côte d’Azur. En dan zijn de verschillen per regio ook nog zeer verschillend.

Voor stand 2021 Zie de site van Notaires de France.

https://barometre.immobilier.notaires.fr/maisons-anciennes/departement/vaucluse/84?origine=immoprix

Ook kunnen wij voor u kijken naar de  meest actuele verkoopprijzen van huizen/appartementen in de plaats of wijk waar u wilt kopen.

Een aantal gegevens

Bijvoorbeeld op het platteland in de Provence betaalt u gemiddeld € 2260 per m2 netto woonoppervlak (stand juli 2018).

In Zuid Frankrijk in bijvoorbeeld de plaats La Ciotat tussen Marseille en Toulon aan de Middellandse zee is de prijs gemiddeld € 3800 per m2. (stand juli 2018).

Ter vergelijking nog Marseille € 2480 per m2 en Nice € 4150 per m2.  (stand juli 2018).